2 Over ons

Voorwoord

Welkom op de website van Gerrit, Lieneke, Lianne en Jarco. Op deze website willen wij bezoekers informeren over KID en onze ervaringen hiermee. KID staat voor Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad. Doormiddel van informatie en links proberen wij u wegwijs te maken in de wereld die KID heet.

Wij proberen op deze website u zo goed en volledig mogelijk te informeren. Heeft u zelf aanvullingen, correcties of heeft u zelf een website waarvan u de link graag op deze pagina wilt zien, dan zijn deze van harte welkom. Alle ingestuurde berichten worden vertrouwelijk behandeld.

Ons Verhaal

In 1996 hebben wij elkaar leren kennen. Op 10 maart 1999 zijn we getrouwd. We wilden allebei heel graag kinderen. Toen we na 3 jaar nog niet zwanger waren zijn we in maart 2002 naar de huisarts gegaan.

Er werd eerst een zaadonderzoek gedaan. Toen we de uitslag kregen stortte onze wereld in. Er was geen enkele zaadcel gevonden. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis om te kijken wat de mogelijkheden nog waren. Na nog een zaadonderzoek kwam weer dezelfde uitslag: geen zaadcellen aanwezig. Er werd ook een chromosomenonderzoek gedaan en daar kwam uit dat Gerrit het syndroom van Klinefelther heeft. Dit is een afwijking van het geslachtchromosoom. Normaal heeft een man geslachtschromosoom XY maar Gerrit heeft XXY en hierdoor worden er geen zaadcellen aangemaakt.

We konden toen kiezen uit 3 dingen: samen verder, adoptie of K.I.D. Onze voorkeur ging uit naar K.I.D. We hebben ons in oktober 2002 op 2 wachtlijsten laten zetten in Utrecht en Leiden. In Leiden waren we het eerste aan de beurt en zo kwamen we in het L.U.M.C. in Leiden terecht. In mei 2003 kregen we de eerste gesprekken en onderzoeken in het L.U.M.C. en in september 2003 kregen we onze 1e inseminiatie. Wij hebben gekozen voor een B-donor. In die tijd had je nog de keus tussen een A of B donor.

De eerste drie pogingen mislukten maar in december 2003 was het raak!!! WE WAREN ZWANGER!!! Na 9 maanden werd op 9 september 2004 onze dochter Lianne geboren. Omdat we graag nog een kindje wilden, hebben we gelijk na Lianne’s geboorte zaad van dezelfde donor gereserveerd. In augustus 2005 zijn we weer begonnen voor een tweede kindje en nu was het bij de eerste inseminatie al raak. Twee dagen na Lianne’s eerste verjaardag deden we een zwangerschapstest en deze gaf een vette + aan. We waren voor de tweede keer zwanger.

Op 9 mei 2006, precies 20 maanden na Lianne’s geboorte, mochten we voor de tweede keer vader en moeder worden. Dit keer van een zoon: Jarco. Helaas is het L.U.M.C. gestopt met K.I.D. behandelingen, zodat een eventueel derde kindje van dezelfde donor er niet meer inzit. We willen geen gebruik maken van een andere donor.

We genieten iedere dag van onze twee kinderen en zijn de donor heel dankbaar dat wij dankzij hem twee kinderen hebben gekregen.